Geschiedenis

Vroeger

Het bedrijf “Cannenburgh’s molen” dateert uit het jaar 1386. In die tijd was het een dwangmolen waar de boeren uit de omgeving hun graan verplicht lieten vermalen. In 1872 kwam de molen in de veiling, hierdoor werd het mogelijk om de molen en meerdere landerijen te kopen.

De brand

In de winter van 1940 brandde de molen volledig af. De brand kon niet bedwongen worden, omdat deze winter zo streng was dat al het bluswater veranderde in ijs. In 1941 was de molen herbouwd en startte er een nieuw tijdperk voor de firma te Riele. Rond de zestiger jaren ontstond de behoefte aan een speciaalmaalderij en besloot te Riele om het veevoer gedag te zeggen en over te stappen op de voedingsmiddelen vermaling.

De 5de generatie

Door de grote inspanning van de 4de generatie te Riele staat er in het idilische dorp Vaassen, op landgoed De Cannenburgh, een modern bedrijf. Dit bedrijf meet zich in Europa en ver daarbuiten met de grootste experts op het gebied van de technische maalderij en haar gebruikte machinerie. Deze techniek en deze bewerkingen worden nu, en ook in de toekomst, gewaarborgd door de 5de generatie te Riele.

Walsen profileren (riffelen)

Omstreeks 1946 startte de toenmalige eigenaar te Riele, naast de molen, een riffelbedrijf.
Uit nood geboren begon A.J. te Riele met een tweedehands Hermanbank de walsen voor de tarwemaalderij te profileren. Hiermee werd het fundament gelegd voor het moderne internationale bedrijf A.J. te Riele Vaassen BV.

Van 1946 tot 2015 werd het bedrijf uitgebouwd tot 14 profileermachines en een montageteam voor service en onderhoud wereldwijd.

In 2015 werd DPT-Netherlands in het leven geroepen. DPT staat voor Development Profiling Technique en is het bedrijf achter de volautomatische tR810 riffelmachine. DPT profileert walsrollen voor de Flake- en peetindustrie tot 3000 mm lengte, 810 mm diameter en een gewicht tot 6500kg.